Menu

Jak nemít dovolenou za všechny prachy

28.4.2023 - Finance


Je to krásná představa – vydat se letecky první třídou na exotickou dovolenou třeba na Maledivy. Strávit tam tři týdny, odpočívat, poznávat zdejší přírodu, obyvatele, kuchyni, užívat si přepychový hotel a nemyslet při tom na zůstatek na účtu. Málokdo z nás si to však může každé léto dovolit…někdo si to nemůže dovolit třeba spoustu let…to ale neznamená, že se musí vzdát představy příjemně strávených letních měsíců, odpočinku a nových zážitků. Nezapomínejme, že důležitější, než to, kde se nacházíme, je to, s kým svůj čas trávíme.
vw camper u pláže.jpg
 
Jak si tedy užít dovolenou za mnohonásobně nižší obnos, než ony výše zmíněné Maledivy?
 
Stop!
Nemusíte se kvůli obavám z drahých letenek či jízdenek vzdávat dovolené v zahraničí. Pokud máte srdce dobrodruha, vyzkoušejte cestu stopem. Ta může být daleko zábavnější, než sezení v letadle. Během cesty z Česka třeba do Itálie poznáte řadu zajímavých řidičů a nasbíráte spoustu zážitků ještě před příjezdem do cíle vaší cesty. Nikdy ale nezapomínejte na svou bezpečnost, žena by se do takového dobrodružství rozhodně neměla pouštět sama a měla by ke společné cestě stopem zlákat přítele nebo kamaráda.
 
Blíže k přírodě
Další možností, jak si užít dovolenou s minimálními náklady, je sbalit stan, spacáky a vyrazit do kempu. Jen v Česku jich najdete více než 1000. Uvidíte, že na večer u táboráku pod hvězdami strávený s vaším protějškem nebo partou přátel budete ještě dlouho s úsměvem vzpomínat.
 
 oheň u stanů.jpg
 
Nechte se oslovit slevami
Pokud nefandíte nocování ve stanu a chcete zažít pohodlnou dovolenou v příjemném hotelu a zároveň se nenechat finančně zruinovat, hledejte na slevových portálech. Přestože jejich počet v Česku v posledních letech poklesl, stále je možné zde narazit na nabídky služeb a zboží s výraznou slevou. Nabídek dovolených zde najdete spoustu – ať už ji budete chtít trávit u nás, nebo v zahraničí.